Egészség és stílus bársonytalpakon

Purring of Style

Purring of Style

A föld napja

2016. április 22. - pstyle

A föld napja alkalmából engedjétek meg nekem hogy egy poszt erejéig a környezetvédelemmel foglalkozzak, mert egy apró lépés is elég ahhoz, hogy sokat tegyünk a föld jövőéért és a környezetünkért.

Már nagyon régóta igyekszem szelektíven gyűjteni a hulladékot és igyekszem úgy vásárolni, hogy minél kevesebb csomagolóanyagot használjak fel, bár még közel sem vagyok mester szinten, de nagyon igyekszem. Majdnem minden háznál van szelektív hulladékgyűjtő, de rövid sétatávolságra biztosan, úgyhogy ne habozzunk a papírt, a műanyagot, az üveget külön gyűjteni. Mivel lakásban élek, a komposztálásra egyelőre nincs lehetőségem, de ha egyszer lesz egy kicsi keretem, biztosan ebbe is belevágok. A bevásárlásnál mindig van nálam egy textil táska, hogy ne kellejen műanyag zacskót venni. Olyan trendi kis vászontatyókat lehet már kapni, úgyhogy tessék mindenkinek beszerezni egyet. 

fold_napja.jpg

Szerencsére egyre több kezdeményezés van, hogy az elhasznált ruhákat se a szemétbe kelljen dobni, hanem mint pl.a H&M, ők  is ruhagyűjtésbe kezdtek az üzleteikben, ezzel is csökkentve a környezetre háruló terhet. Ha a ruháid még nagyon jó állapotúak, csak már meguntad őket, de más számára még kincs lehet, akkor érdemes a barátnőkkel egy ruhacsere partyt tartani, vagy elajándékozni olyanoknak, akiknek szükségük lehet rá.

A vízfogyasztás szempontjából van még mit tanulnom, mert borzasztó mosogató vagyok, de az IKEA-ban már kinéztem egy mosogatótálat és megpróbálom kevesebb vízben és hatékonyabban elmosogatni a szennyes edényeket.

A mosógépemen van víztakarékos program, így ha nem élet halál kérdése, hogy gyorsan kimossak, akkor mindig ezt a programot választom.

A villanykörtéket lassan mind lecseréljük takarékos izzókra, ezzel nem csak a környezeti terheket csökkentjük, hanem a villanyszámlánkat is. Továbbá, ha le kell cserélni valamilyen háztartási eszközt, akkor a lehetőségeinkhez mérten az legenergiatakarékosabb készüléket választjuk.

Sajnos a tisztítószereket még nem sikerült lecserélnem, de tervben van, hogy környezetbarát megoldásokra váltok, illetve bevetem a titkos házi praktikákat, mint a citromlé és az ecet :)

És ami következő projektem, hogy beszerzek egy kis virágládát és ültetek néhány növényt, így nem csak barátságosabb lesz az erkély, de a levegő megtisztulásában is lesz egy icipici szerepem.

Szóval ne habozzatok akár csak egy kis lépést tenni a tisztább földért, mert csak ez az egy otthonunk van, tegyünk érte!

Boldog Föld Napját!

E.

Kép forrás: Pinterest

Mentés

Mentés

süti beállítások módosítása