Egészség és stílus bársonytalpakon

Purring of Style

Purring of Style

Pocak, a kiscsaládunk koronázatlan királynője

2016. február 18. - pstyle

Mint ahogy azt a bemutatkozó posztomban is írtam, a háztartásunk rendelkezik egy csodálatos szőrgombóccal, Pocakkal, a fekete minipárduccal :)

pocak.JPG

Én nagyon régóta macskarajongó vagyok, de önállóan Pocak az első, akiről csak én gondoskodok. Na jó meg néha az apja :) Pocakot a véletlennek köszönhetjük, lassan egy éve már, hogy egy esős esete a Kedvesem jött hazafelé és meghallotta a jajveszékelő nyávogását. Majdnem egy órát kerestük a szakadó esőben, amikor végre előszaladt egy kapualjból a mi kis drágánk és egyenesen az ölembe kucorodott. Soha nem hittem a szerelem első látásra dologban, de ezzel a kis koszos, kicsit büdös sovány macskával az volt. Őt nekünk szánta a sors és ha fel voltunk rá készülve, ha nem, felelősek lettünk érte.

Nem volt már igazán kölyök, inkább már kamasz amikor megtaláltuk, de tényleg nagyon szerencsések vagyunk vele. Nagyjából egy hét alatt meg is szokott minket és bár azóta sem az a folyton ölbe bújós cica, ő így tökéletes. Amikor megtaláltuk, nagyon sok könyvet elolvastunk, rengeteg fórumot átnyálaztunk és az állatorvost is halálra szekíroztuk a tucatnyi kérdésünkkel, de abban megállapodtunk, hogy ezt nagyon jól fogjuk csinálni.

Igyekszünk vele sokat játszani és minél több mozgósító ingernek kitenni, mert benti cica lévén mi vagyunk azok akik fenntarthatják a játékosságát és a vadászösztönét.

Sokan azért nem mernek cicát vállalni a lakásba, mert tönkre teszi a bútorokat, szőnyeget, bármit. Biztosan a cica természete is meghatározza ezt, de mi nagyon jól kivédtük egy cicatoronnyal, egy kaparófával, meg egy rakás játékkal. De egy wcpapír gurigával, vagy egy száraz hagyma levéllel is órákig képes játszani, szóval nem kellenek nagy befektetések.

Ami a kaját illeti, arra nagy hangsúlyt fektetünk, így tényleg nagyon minőségi tápot kap, ami megfelel a korának és annak is, hogy ivartalanítva van. Ez egy befektetés, hogy reményeink szerint sokáig egészséges és boldog cica maradhasson és ne kelljen a kötelező körökön kívül állatorvoshoz vinni.

Ezért mindenki, akinek van lehetősége, elhivatottsága és persze szereti a cicákat, akkor vágjon bele és látogasson el a legközelebbi menhelyre, mert minden macska megérdemli a boldogságot és a szerető meleg otthont. Na meg persze a kutyusok és minden más élőlény is. Szóval aki eddig habozott, az vágjon bele, mert egy négylábú szőrös társ mindenen átsegít bennünket :)

Üdv: E

 

süti beállítások módosítása