Egészség és stílus bársonytalpakon

Purring of Style

Purring of Style

Hétköznap is hétvége

2016. március 02. - pstyle

Szerintem nem vagyok azzal egyedül, ha azt mondom utálom a hétfőt. Ha más nem is, Garfield biztosan egyet ért velem. De miért utáljuk úgy ezt a napot, na jó az összes hétköznapot?!

Valószínűleg a hétköznapok varázsa akkor veszett oda, amikor három évesen oviba vitt az anyukám. Onnantól kezdve nem volt megállás, szabályok szabályok hátán, nulla szabadságérzet. Ezen a 8 év általános iskola és a 4 év gimi sem segített. Az oktatási rendszerben eltöltött kicsivel több mint 20 év alatt az egyetemet szerettem a legjobban, mert ott hétközben is volt buli és ha esett az eső, akkor nem mentünk be :)

A hétköznapok iránti nem tetszést, azt hiszem a munkába állás koronázta meg. Bár az esetek 88,5%-ban kedvelem a munkámat, sőt néhány munkatársamat a barátomnak is mondhatok és a főnököm is igazi mentoralkat, valahogy mégsem érzem azt a juhéé érzést hétfőn reggel 8kor, mint péntek délután kettőkor.

De mit tehetek, hogy a hétköznap is hétvége legyen:

1cd0d71f1b4bd7bc378e56b57b279a43.jpg

  1. Meg kell találni az apró örömöket a hétköznapokban is. Megpróbálok örülni annak, hogy amikor 6kor felkelek (na jó fél 7kor:) ), akkor még csivitelnek a madarak, béke és csend van. Vagy esete, az egész napos robotolás után a kanapén összekucorodva a drágáimmal (macska és pasi) megnézhetem a kedvenc sorozatom legújabb részét.
  2. Az én drága vőlegényemmel igyekszünk beiktatni egy randi napot hét közben is, mert a szürke hétköznapokban jól jön egy kis rózsaszín :)
  3. Engem abszolút feltölt, ha egy barátnőmmel találkozhatok egy hosszú munkanap után és egy kávé mellett (vagy süti, vagy fröccs) filozofálhatunk az élet nagy dolgain anélkül, hogy aggódni kellene a másnap miatt. De rendszeresen bóklászunk üzletekben és csak úgy bámuljuk a csodás ruhákat.
  4. Egy mosoly, egy segítő gesztus, vagy egy bók csodákat tud művelni a lelki állapotommal, de nem csak kapni szeretem, hanem adni is.
  5. A mozgás, még ha nincs is kedvünk hozzá, izzadtan, de felfrissülve máris szebbnek látjuk a világot

Ezért nagyon igyekszem, hogy inkább lehetőségként tekintsek a hétköznapokra és igyekszem kihozni belőle a maximumot. Kivéve amikor 10kor bedőlök az ágyba világ vége hangulattal, de senkinek nem mehet mindig minden, így a változás jogát fenntartom.

Legyen csodás szerda estétek és ragadjátok meg a lehetőséget, hogy végre minden nap hétvége legyen :)

Üdv:E

Kép forrása: livkul.com

süti beállítások módosítása