Egészség és stílus bársonytalpakon

Purring of Style

Purring of Style

A stílusom én vagyok

2016. június 03. - pstyle

Mindig arra vágytam, hogy a stílusom kifinomult és laza legyen, egy jó nagy adag kreativitással és egy csipet szexiséggel. Arra, hogy egyedi legyek, de közben kövessem a trendeket és minden ruhadarabom tökéletesen passzoljon hozzám. Nos azt hiszem nagy fába vágtam a fejszémet, de ahhoz jó úton haladjak kezdjük az alapoktól.

Mit is jelent a stílus? A szó tágabb értelmében, bármely művészeti ágba tartozó műalkotás művészi formanyelvét stílusnak nevezzük. Lehet átfogó jelentésű, mint korstílus és lehet szűkebb értelmezése az egyéni kifejezésmód kapcsán (viselkedésmód, cselekvésmód vagy öltözködési mód :D) Az hiszem maradjunk az egyén szintjén, a  stílust befolyásolja a közlő egyénisége, lelki állapota, a közlő és a hallgató viszonya. A közlést folytatónak oly módon kell megfogalmaznia mondanivalóját, hogy a szándéka hatást tegyen a befogadóra. Ez az én értelmezésben annyit jelent, hogy reggel sikerül úgy megálmodnom az aznapi szettemet, hogy egyből  bókok tömkelegét váltja ki a szerelmemből, esetleg munkatársaimból és az utcán is megjutalmaznak egy-két elismerő pillantással. Bár az utóbbit soha nem veszem észre, mert ehhez még nincs elég önbizalmam, de a tökéletes stílussal reményeim szerint jön majd ez is.5059b3c798005.jpg

Nos most, hogy már tudom, mit is jelent a stílus és azt, hogy az öltözködés is egy nyelv, a divat pedig művészet, nincs más dolgom, hogy felkutassam a legjobb eszközöket, ebben az esetben a tökéletes cipőket, ékszereket, örök érvényű ruhadarabokat.

 Azt tudni kell rólam, hogy bár nagyon tetszenek a hazai tervezők ruhái és rajongom a "Nagyokért" , de sajnos nekem nincs annyi anyagi forrásom, hogy sok ilyen darabot szerezhessek be, bár azért egy kettőre  én is összespóroltam a rávalót az évek során. A legtöbb ruhadarabom az elérhető árkategóriájú márkáktól van és persze  turkálókból, mert ott lehet csak igazi kincseket találni és jó esetben nem jön velem olyan sűrűn szembe az utcán, meg ugye ott vannak a Glamour  napok, de ezekről a tippekről többet olvashatsz egy  a korábbi posztomban (itt).

Megvannak az alapok, megvannak a keretek és egy két hasznos trükk, szóval vágjunk bele, íme 9 lépés, hogy hogyan találjuk meg a saját stílusunkat.

  1.  Állítsd össze a saját inspirációs albumodat, gyűjtsd össze a neked tetsző outfiteket és egy idő után ráérzel, hogy mi is az, amit keresel. Ehhez nagy segítség a Pinterest és a Polyvore.
  2.  Miután megvannak a kedvenc fotók, próbáld meg őket jellemezni, pl. romatikus, bohém, letisztult, ezzel is körvonalazva a leendő stílus jegyeidet.
  3. Ha úgy érzed, ma tökéletes a szetted, lőj egy fotót, ezzel is inspirálva magadat, hogy mindennap hűha legyen a kinézeted. :)
  4. Válassz egy-két igazán csak rád jellemző darabot, amely legjobban leírja, hogy ki vagy te. :) Gondolj csak a Szex és NewYorkra, megszámlálhatatlan olyan ruhadarab és kiegészítő szerepel benne, amelyből egyből asszociálhatsz a tulajdonosára pl. Manolo cípők vagy Carrie nyaklánc.5059b3c1abeb4.jpg
  5. Nézz be a szekrényedbe és számold meg hány hasonló ruhadarabod van. Ha tele vagy csíkos pólókkal, akkor valószínűleg ebben érzed jól magadat, így máris van egy olyan darab, ami a stílusod része. De azért vegyél fel néha mást is. :D
  6. Ha már a szekrényben vagy, nézd meg azokat a darabokat is, amelyek teljesen elütnek a többi darabtól és ha ezeket még soha nem vetted fel, vagy csak egyszer, akkor vedd ki szépen és  add el vagy ajándékozd el, mert csak a helyet foglalja és megbontja az egységet.
  7. Sajnos azt is be kell látni, hogy hiába tetszenek stílusok, összeállítások, ha az alakunkhoz nem illenek. Rengeteg segítség van már arra, hogy hogyan válassz az alakodnak megfelelő ruhát, szóval érdemes ezeket az ajánlásokat figyelembe venni, hogy biztosan sikert arassunk.
  8. A stílust nem csak a ruhák és a kiegészítők határozzák meg, hanem a smink, a frizura, a kisugárzás és a lelki állapot. Nos egy jó frizura a legrosszabb helyzetet is feldobja, de egy új, tökéletesen passzoló rúzs is mosolyt varázsol az arcunkra, legalábbis az enyémre biztosan.
  9. Az utolsó és legfontosabb, hogy bízz az ösztöneidben, mert végső soron imádhatjuk Rihanna kicsit már botrányosba hajló kinézetét, amikor mi mélyen legbelül a klasszikus fazonokat kedveljük.

    +1 És az elmaradhatatlan plusz egy tipp: Én készítettem a saját inspirációs albumom alapján egy táblázatot és minden ruhámat, ami nem felelt meg a táblázatban leírtaknak, azokat kiraktam a szekrényből. És a shopping túrák alkalmával is csak olyan dolgokat veszek, amelyek szereplenek a listán. Bár hosszú időbe fog telni, de ha lista végére érek, végre meglesz az áhított stílusos gardrób, kis szerencsével egy cseppnyi önbizalommal fűszerezve.

Csodás hétvégét!

E.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

süti beállítások módosítása